Plakátmizéria a Jászságban

   Már nem kérdés számomra: A Jobbikosok annyira lazák és közvetlenek lettek cukisodásuk közepette, hogy tegeződnek velünk. Mindenkivel. Aki szerintük nem lop. „A ti dolgoztok (tehát mi dolgozunk) ők lopnak (mármint ők alatt értendő a Kormány)” feliratú plakát -a tegező lazaságon túl- tartalmaz egy égbekiáltó hiányosságot is: Egyetlen szó sem esik arról, hogy „mi mit csinálunk” (mármint a Jobbik mit csinál).

( a plakátmizéria így kezdődött):

budai_plakat.jpg

Akkor mondom én, hogy pótoljam a hiányosságot:

  • Hosszú ideje szembeköpi azt a nem elhanyagolható létszámú tömeget, akiknek köszönhetően kétszer is a Parlamentbe kerülhetett
  • Mindenkit eltávolít a pártjából, aki kitartana az eredeti elveik mellett, aminek –valljuk be- a 2010-es és 2014-es népszerűségüket köszönhették.
  • Olyan elveket vallanak nyilvánosan mert azért szűkebb, zárt körökben tisztázni szokták magukat, hogy ezt csak a kifelé cukisan kommunikálás miatt kell tegyék , amelyeket mélységesen elítéltek ezelőtt pár évvel és olyan személyek mellett foglalnak állást, akiket gondolkodás nélkül elszámoltattak volna még néhány évvel ezelőtt.
  • Barátkoznak régebbi ellenségeikkel és blamálják egykori példaképeiket.
  • Abból próbálnak hiteles tevékenység helyett tőkét kovácsolni, hogy folyamatosan másokra mutogatnak (ti ezt teszitek, ők azt teszik... a mi mit teszünkről csend van)
  • Sunnyognak, mutyizgatnak a maguk szintjén
  • Ha semmilyen politikai tőkére nem számíthatnak már a határon túli egykori testvéreiktől, akkor gond nélkül megvásárolható, képzetlen tömegként emlegetik, vagy egy másik részüket leukránozzák, vendégmunkásozzák.

   És miért maradna le a Jászságban végzett szereplésük az országostól, amikor van itt közöttünk is egy okoskodó emberük. Arra most nem térnék ki, hogy már áldozatként elsiratta magát a szakasszisztensi munkájának hiánya miatt, miközben egyetlen sorral sem dicsekedett arról, hogy az egészségügyben kapott bérének amiért meg kellett dolgoznia, most a négyszeresét kapja politikai közszereplői „tevékenysége” miatt ezért már nem kell dolgozni, elegendő blamálni másokat.

   Szóval a jászsági jobbikos képviselőjelölt úr TELJESEN JOGOSAN felháborodott a plakátjaik megrongálása miatt. Ismétlem: teljesen jogosan! Ilyent akkor sem illik tenni, ha egy ócska, tartalmatlan, ötlettelen kampány eszközeit véljük felfedezni bármelyik útszélen, bármilyen hirdetőfelületen. Esetleg lehet egyet köpni, amikor elhaladunk mellette, de rongálni, festeni, ragasztgatni nem szabad, mert mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy szólásszabadság van és ez lehetőséget biztosít arra is, hogy valakik aljaskodjanak, vagy baromságokat kommunikáljanak.

(így folytatódott):

simiska.jpg

18191373_1523991744299841_134787215_n.jpg

   Aztán a jobbikos képviselőjelölt úr, aki hajlamos azt hinni, hogy ha egy teltházas nézőtér állva énekli a „Nélküled” című dalt, az már az ők (jobbikososk) reménykedésükre ad okot, aki hajlamos azt gondolni, hogy ha egy lejárató videót tesz közzé és azt megnézik pár ezren, akkor azok mind egy szálig az ő hívei, rajongói, szóval ez a képviselőjelölt úr felháborodva JOGOSAN a plakátjaik megrongálását tudomásul véve, teljesen helyesen feljelentést tett ISMERETLEN TETTES ELLEN, majd a saját –eddig már többször észlelhető- logikáját követve, a rongálás eszközeit, a nyomtatott feliratos szalagokat elvitte a Pócs János országgyűlési képviselő úr irodájába azzal a suta szöveggel, hogy „visszaviszi a „jogos” tulajdonosának.

18118779_661579570715049_1601581537006979400_n.jpg

   Lóránt! Hol itt a logika? A rendőrségen füllentettél, amikor ismeretlennek nevezted a feljelentésben a tettest, vagy a marketingfogásod során, amikor mégis a képviselő úrnak, mint „jogos tulajdonosnak” vitted el a leszedett szalagokat? Törvénytisztelő emberként miként bátorkodsz kiírni bármit is az általad feltételezett elkövetőről, ameddig erről nem születik egy lezárt kivizsgálás után tényszerű megállapítás? Ha általad is beismerten ismeretlen a tettes, akkor milyen logika alapján jelented ki, hogy a képviselő a tettes? Hányszor engedi még meg Neked az országos vezetőségetek, hogy amatőrebbnél amatőrebb bakikat kövess el?

   Bár azt hiszem, hiábavaló minden erőlködésem, neked Lóránt (ugyebár a plakátotok alapján már tegeződünk) mindenről Pócs János jut eszedbe. Ha véletlenül egy budapesti helytelen parkolásod miatt találnál egy figyelmeztető cédulát a szélvédődön, azt is vidd el Pócs úrnak, mert arról is ő tehet a Te logikád alapján. És ha véletlenül a fejedre piszkol egy galamb, annak ürülékét is tedd gondosan zacskóba és vidd el a képviselőnek, mert a toronymagasságból fejetekre kakiló galambokat is a Te logikád szerint ő küldi szerte az országba. Bár ez utóbbi példánál lehet, hogy elférne egy kis pontosítás: nem galambok piszkolnak minden erőlködésetekre, hanem a magyar emberek túlnyomó többsége... Határon innen és túl...Kb toronymagasságból...

   És még pár mondat erejéig visszatérnék a plakátotok tartalmára, miközben továbbra is hiányolom róla, hogy ti mit csináltok:

   Nem tudom, hogy „ők” lopnak-e. Ebben az ügyben annyi feljelentést tehettek, amennyit akartok és ha valós az alapja, akkor bizonyára felelősségre vonások sorozata indulhat el, de egy egyszerű, beteges gyanakvás ma már nem elegendő arra, hogy valakit bűnösnek nyilvánítsatok. Márpedig a lopás, az bűn. Ahogyan a hamis vád is az... Főként, ha közpénzből történik a vádaskodás, vagy a vád terjesztése, népszerűsítése. Önmagában a ti szavatok és véleményetek erről az Igazságszolgáltatás megállapítása nélkül semmit sem ér. Akkor sem, ha ezt kiplakátoljátok az égboltra is. Ott még nem tartunk, hogy amikor ti tolvajt kiálttok, már vigyék is az érintettet.

   Az pedig való igaz, hogy mi dolgozunk. Akkor is tudjuk ezt magunkról, ha ti nem írjátok ki a plakátotokra. Mi valóban dolgozunk...és egyre inkább sajnáljuk, hogy Te ebből a munkánkból származó adóforintokból bohóckodsz a Jászságban. De dolgozunk... és közben egyre többünknek hányingerünk van tőletek, akik nem csinálnak a vádaskodáson kívül semmi érdemleges dolgot.