Van a Jobbik. És vannak jobbak!

A történelem hajlamos ismételni önmagát. Ha hagyjuk... Volt már példa rá, hogy valakik feljogosítva érezték magukat arra, hogy elvegyenek, "visszavegyenek" mindent a magyar gazdasági élet mozgatórugóitól, a magyar társadalom akkori krémjétől. Nem kellett ehhez más, csak egy ideológiát kellett gyártani, ki kellett találni, hogy aki tehetősebb, annak csak jogtalanul lehet vagyona és ha jogtalanul szerezte, azt el kell venni, vissza kell venni. Bár visszavenni csak azt tudom, ami az enyém volt valamikor, de ebbe ne menjünk bele.

Mindig létezett egy ötlettelen, tudatlan réteg, akiknek semmilyen életképes elképzelésük nem volt a bevételszerzésre, a haszonteremtésre, a gyarapodásra, így maradt az egyetlen megoldásuk, mely szerint el kell venni mástól. Ki kell találni, hogy kizsákmányolásból származik a bevétele, vagy éppen lopta (bár ez utóbbit bírósági eljárás során egy jogerős ítélet után lenne szabad kijelenteni). Ismerős? Emlékszünk még az ilyenekre?

És lássunk csodát, előállt a Jobbik egy hasonlóval! Gátlástalan, arcátlan aljassággal kijelenti sok-sok ezer (rengeteg közpénzbe kerülő) hirdetőfelületen, hogy a Miniszterelnök tolvaj. De ők, akik "a nép pártján" állnak, majd ők "visszaveszik" az ellopott javakat... és újra el is osztják béremelésre, meg egyebekre... Maguk között...

18308639_1529913217041027_361038952_n.jpg

Mert eddig is így szokták a nép pártján álló igazsábajnokok. Közben megjelentek az ellenvélemények is és a plakátokat leragasztva, lefestve hangot adtak ellenvéleményüknek a jóérzésű emberek, akiknél ez már nem fér bele a demokráciába. De a Jobbik szerint ez az ellenvélemény kinyilvánítása már elfogadhatatlan. Amikor 2015-ben a Kormány plakátkampányát össze-vissza rongálták, festették "civilek", akkor a Jobbikban nem tombolt a nagy igazságtudat. Akkor nem foglaltak állást a plakátok átfestői ellen... A Pesti Központi Kerületi Bíróság akkoriban hozott egy jogerős döntést, mely szerint a plakátok átírása, vagy módosítása nem búncselekmény, hanem szabad politikai véleménynyilvánítás. Szerencsére így megmaradt annak lehetősége a jóérzésű magyar emberek számára, hogy félreérthetetlenül tudassa a Jobbikkal: sokan vagyunk, akik másként gondoljuk, mint ti. Mert a szabad politikai vélemény nem csak akkor létezhet, ha a Kormány ellen szól. Létezhet a Jobbik aljasságai ellen is.

Ha még pár gondolat erejéig a plakát őrült tartalmánál maradunk, akkor azért célszerű lenne tisztázni, hogy a Miniszterelnök lopását még konkrétan senki nem bizonyította (bízom benne, hogy aljas és valótlan rágalomért a megfelelő időben a plakátok tartalmáért felelősöknek majd el kell számolniuk), miközben 2010 óta BIZONYíTOTTAN tapasztalhatjuk, hogy az IMF államadósságot sikerült törleszteni, a gazdasági mutatók egyre jobbak, a rezsiköltségeink csökkentek, a bérek -lépésről lépésre- növekednek, több ezer milliárddal csökkentek az adók, folyamatosan hallani újabb, meg újabb termékekről, melyeknek az ÁFÁ-ja csökken, több ezer milliárdos támogatással sikerült rengeteg munkahelyet teremteni, a munkanélküliség aránya MÉG SOHA NEM VOLT ENNYIRE ALACSONY és hosszan sorolhatnánk mindazt, amit tapasztalunk a saját bőrünkön. És mivel elvenni csak azt lehet, ami létezik, így az a jogos kérdés merülhet fel minden jóérzésű emberben, hogy: Mit akar visszavenni a Jobbik? Az ÁFA csökkentést? A béremeléseket? Az adócsökkentéseket? A munkahelyteremtésekre szánt ezer milliárdos támogatásokat?

Minden józan ember tudja, hogy:

- milyen szinten gondolkodó embereknek juthat eszükbe mások vagyonának elvétele. Azoknak, akiknek semmilyen ötletük, elképzelésük nincs a kreatív, jövedelmet biztosító tevékenységekre.

Minden józan ember tudja, hogy:

- Esetlegesen elkobzott vagyonokból nem lehet a végtelenségig "béremeléseket", "nyugdíjemeléseket" , "egészségügyet" finanszírozni... és mi lesz, ha már az elkobzott (na ez lenne igazán a lopás) milliók, vagy milliárdok elfogynak?

Minden józan ember tudja, hogy:

- a Jobbik - egy többség által mélységesen elítélt- populista, undorító, aljas rágalomkampányát láthatjuk, amelynek költségeiről nem hajlandók beszélni, de elárulták, hogy hitelt is vettek fel erre a kampányra, ami még inkább undorítóvá teszi az egészet. Még az aljasságukhoz sincs elegendő pénzük, arra is hitelt vesznek fel. És ők állítják magukról, hogy a magyar emberek rájuk bízhatnák a jövőjüket...

Minden józan ember tudja, hogy:

- mivé vált a Jobbik. Annyira vannak, vagy lesznek a "nép pártján", amennyire a Simi(csi)cska zsebe és érdekei megkövetelik.

Minden józan ember tudja, hogy van a Jobbik. És vannak jobbak. Úgy hívják őket, hogy FIDESZ!

201704036.jpg