TÖK(ÉL)ETLENKEDÜK?

   Ugorjunk vissza egy nagyobbat: 2005.szeptemberében Gyurcsány Ferenc kezdeményezte egy civil szervezet megalakulását azzal a céllal, hogy Budapest megszerezze 2020-ban, vagy 2024-ben az Olimpiai játékok rendezési jogát. Úgy van ez minálunk, hogy ha ők kezdeményeznek bármit, az szenzációs, de ha ugyanazt más kezdeményezi, akkor az kétségtelen, hogy az ördögtől van, hiszen minden, ami rajtuk kívül él, mozog, gondolkodik, vagy lélegzik egyáltalán, az az ördögtől van.

koztes3.jpg

   Kiderül előbb-utóbb sok minden. Kiderült az is, hogy a NOlimpia mozgalom nem is arról szólt, aminek nevezték, ahogyan ez lenni szokott legtöbbször azon az oldalon, amelyen az ilyen mozgalmakat szervezni szokás. Amikor megtudták a "pillanat" (momentum) nagyágyúi, hogy küzdelmük célját elérték, nem lesz magyarországi pályázás az olimpiai játékok megrendezési jogáért, nem is örültek. Nem is érdekelte őket. Csak egyetlen dolog érdekelte őket. Az, hogy egy kérdés kapcsán össze tudtak gyűjteni elegendő mennyiségű szavazatot. Egy népszavazáshoz elegendőt. Egyetlen témával kapcsolatban. Ez azért még távol áll attól, hogy egy jövő évi választási győzelemről legyenek illúzióik. De ők máris szerveződnek. Párttá. És van következő témájuk is. Az Olimpia miatt veszélybe került egészségügy és oktatás már nem is annyira fontos. Vagy ha igen, akkor most ezek a területek azért vannak bajban, igen nagy bajban, mert még mindig nem derült ki, hogy ki volt ügynök a régi rendszerben és ki nem. Most ez a legfontosabb dolog, ami miatt az egészségügy és az oktatás a bányászbéka szintje alatt van. Állítólag. Szerintük. És ők nem populisták. Távol áll tőlük, hogy népszerű, vagy nagy tömegekben elégedetlenséget kiváltó, provokatív kérdésekkel keltsék annak látszatát, hogy egyre népszerűbbek. Pedig tudnék én is olyan kérdést feltenni, aminek támogatására több millió ember állna kígyózó sorokban, hogy aláírhassa.. 

   Érdekes dolgok ezek és érdekes sorrendben követik egymást.

   Amikor Botka feltette a kezét, hogy vállalja a mérkőzést, akkor egyesek is, kettesek is besavanyodtak. Mások úgy gondolták, hogy itt az idő, tovább lehet osztani az amúgy is ezer felé szétdarabolt oldalt és nagyot gondolva, még nagyobbat álmodva ők is beléptek a körmérkőzések bajnokságába. Momentum néven. Nolimpia! Slussz! Egyre több Impia keresztévre hallgató jelenség jelent meg a bajnokságban: Gáncsol Impia, Vádol Impia, Pártol Impia, Gányol Impia, Taknyol Impia és így tovább a végtelenségig. Gáncsol Impia köré kezdtek tömörülni Vádol Impiáék is, ameddig rá nem jöttek, hogy Gáncsolék is Vádolok szeretnének lenni.

   Magyar jelenre lefordítva: Botka továbbra is távol akarja tartani magát Gyurcsánytól, aki viszont el sem tudja képzelni a Magyarország politikai jövőjét saját maga nélkül. Miközben Taknyolék, Vádolék Gányolék, vagy legalábbis egy részük úgy véli, hogy Gyurcsány további elkúrásaira igen nagy szükség van a baloldalon és szavazói igény is lenne rá. Mert Gyurcsány mindig toppon van és mostanában is bizonyítja, hogy elkúrásban nem lehet megelőzni. Például amikor azt állítja évértékelőjében, hogy "Ha érdemeltem is büntetést, letöltöttem..."  Általában így zajlik ez a fogdákban, börtönökben is, hogy az elítélt egyszer csak előáll, hogy "bár még mindig kétségekkel kezelem, hogy megérdemeltem-e a büntetést, de ha igen, akkor ma járt le... Mert én így akarom!"

   Szóval érdekesen alakulnak azon az oldalon a dolgok. Ráadásként már itt van ez az új csapat is, akiknek eleinte örültek a baloldalon, de mára egyre világosabb mindenki számára, hogy csak még további osztódást eredményez a (jelen)létük és egyre nagyobb az esélye annak, hogy még többen szoruljanak ki a parlamenti székekből ez által.

   Ezekkel egy időben Botka körül is áll a bál az ingyen osztogatott parkolóbérletek ügye miatt, Gyurcsány és az a maroknyi fanatikus híve nem akarja megérteni, hogy esélyük nincs a következő 50 évben közel kerülni a hatalomhoz, Az LMP és az újonnan megjelent Gáncsol Impiáék egymástól fognak szavazatokat rabolni, de nagyjából 5-10%-on fognak osztozkodni. Miközben fűt-fát, tücsköt-bogarat mondanak a jelenlegi kormányra, kiderül, hogy korrupció terén felülmúlhatatlanokká váltak az elkövetkező ezer évre, a 4-es metró építése körüli ellopott milliárdokkal. 

   Továbbá: ezekkel egy időben látni egy kínlódó, ilyen-olyan botrányait maszatoló jobbiknak nevezett csapatot, akik a valamikor igen népszerű radikalizmusukból "megtérve" (látszólag) mérsékelt, normális szervezet látszatát hivatottak sugallni, de még rángógörcs-szerűen vissza-visszatérnek régi beidegződéseik és olykor kasztrálni akarnak (még mielőtt ki tetszenek akadni, olvasni kell itt 2010-es híreket,  meg itt 2016-os híreket ezekről) és amikor kissé sután mentegetőznének, hogy "csak pedofilokra értették", elfelejtik, hogy mit mondtak. Hát ezt mondták igazolhatóan, bizonyíthatóan, visszakereshetően:

"Nyitottak vagyunk arra, hogy ha azt szakmai érvek és indokok alátámasztják, szélesebb körre is kiterjesszük ezt" - közölte a politikus (Dúró Dóra sz.m.) az MTI azon kérdésére, hogy a felnőttek elleni szexuális cselekményekre is kiterjesztenék-e az intézkedést.  EZT ÍRTA A HVG.

   De ha csak a pedofilokra kiterjesztendő kasztrálási szándéknál maradunk, már az is elegendő ahhoz, hogy kezdhessék is a soraikból egy elöljárójukkal. Ilyen ez, amikor a fagyi visszanyal! Erről itt, meg itt, meg itt lehet olvasni, videót nézni.

   Az már csak hab a tortán (ha már cuki és torta), hogy Vona Gábor és a Jobbik az egykor még földig rombolandó RTL klub adásaiban szívesen szerepel már, odáig cukisodtak, hogy a mindennek elmondott  "hitgyülis" ATV-ben is szerepelgettek, de amit nagyon izgatottan várunk, az az, hogy a Jobbik által közkedvelt Kálmán Olga kérdezgesse őket nem akárhol (Olga szempontjából), hanem egyenesen a Hír Tv stúdiójában, ami már önmagában is abszurd, vagy annak tűnt ezelőtt pár évvel. No de helyezkedő világban élünk...

Csak azért mégis egy normális ember ha felnéz és azt látja, amit lát, akkor a sok-sok hiba, tévedés és mindenféle pletykált ügyek ellenére egyetlen alternatívát lát:

2010_csak_a_fidesz.jpg

 

 :-)