Későn érő típus...aki ennyi évtized után jut el a felismerésre!

   Botka László közösségi oldalán egy objektivitásáról és elfogulatlanságáról híres online felület (Index) cikkét osztotta meg még február 24-én, ami fölé/elé saját gondolataiként odavillantott egy kifejezetten a magyar baloldalra jellemző populista szöveget:

"A magyarok többsége kormányváltást akar, mert tudja, hogy hazug, fortélyos hatalom uralkodik rajtunk. Az Orbáni rendszerben nem számít semmilyen demokratikus érték, kirabolják az országot és szegénységbe taszítják a népet. Rettegnek attól, hogy erre a fiatalok és az idősebbek is rájönnek. Ezért kell új baloldali politika és új demokratikus összefogás!"- ezeket írta. 

    Előtte pár nappal pedig egy feliratos képét osztotta meg sok-sok ezer követőjével:

16707267_1372054429482359_8802066906007115593_o.jpg

   Nem szeretném megbántani Botkát, de nem tudom szó nélkül hagyni, hogy miért nem akkor gondolták újra, meg újra a jövőt, amikor a kormány élén még befolyásolni is tudták. Befolyásolták is. Mindannyian éreztük a saját bőrünkön.

    Sokkal hitelesebb és életszerűbb lenne az a jelmondat minden egyes közzétett MSZP-s fényképen, hogy:

"Eljött az idő, hogy átgondoljuk még egyszer a múltat és ameddig ez a generáció ki nem kopik sorainkból, akik képtelenek voltunk az eredményes kormányzásra, addig meghagyjuk a jövőnk formálását azoknak, akik jobban értenek hozzá."

    Botka László pedig ne aggódjon, mert ha valóban kirabolnak, vagy szegénységbe taszítanak valakit, az érezni, tudni fogja. Tudtuk akkor is, amikor ők voltak kormányon és ezeket tették velünk. Ezért váltottuk le őket. Bízza csak ezután is a magyarok többségére, hogy mit akarnak. Ne legyenek látomásai. Főleg a jelenlegi népszerűségi mutatóik tudatában kellene óvatosabban bánnia a nagy szavakkal...Mert ebben a pillanatban nevetséges egy törpülő párt nevében hasonlókat gondolni is, nem hogy mondani, vagy leírni...