A Jobbik sok-sok árnyalata Budai úr villanásaival fűszerezve

    Emlékezniük kell, hiszen nem annyira távoli múltban történt, amikor a Nemzet böszméje mindent elkövetett ama bizonyos december 5-i népszavazás sikertelenségéért, ahol arról döntöttünk, hogy lehetnek-e magyar állampolgárok (is) a tőlünk elcsatolt területeken rekedt magyar testvéreink. Akkoriban az MSZP 23 millió románnal riogatta a tájékozottságáról, széles látókörűségéről ismert rajongótáborát. Azok a felvidéki, kárpátaljai, erdélyi és újvidéki magyar testvéreink, akiknek az elmúlt 60-70 év -több generáción keresztül- olykor pokoli időket jelentett, ha meg akarták őrizni magyarságukat, JOGOSAN vérig lettek sértve. Akkor. 

    De az idők szelei változásokat hoztak, 2010-től elkezdődhetett egy azóta is tartó folyamat, melynek során apránként minden kint rekedt magyar, magyar lehet, ha akar. Apránként az anyaországi honfitársaink is sokkal tájékozottabbá váltak az elcsatolt területeket és az ott élő testvéreinket illetően, így mára már Sütő Andrást, Arany Jánost nem gondolja senki románnak (remélem), csak azért mert a mai Románia területén születtek, ahogyan Munkácsy Mihályt, Balla Lászlót, vagy Füzesi Magdát sem ukránokként emlegetik. Én - kis naiv - ebben a hitben éltem tegnapig, amikor a "legnemzetibb" pártunk (elnézést: újabban ellenzéki néppártunk- ahogy önmagukat definiálják mostanában) jászsági elöljárója nagyot villantott egy közösségi oldalon közzétett irományával.

    Budai Lóránt az "Egy ukrán meg egy ukrán, az hány ukrán?" szellemes címmel teszi közzé bölcs gondolatait közösségi oldalán, amely itt tekinthető meg.

   Budai Lórántot egyáltalán nem érdekli, hogy hány kárpátaljai magyar testvérét sérti vérig azzal, hogy leukránozza őket. Ő bárkiről bármit mond és -ha kell- bárminek az ellenkezőjét is, ha egy újabb  lehetőséget fedez fel arra, hogy Pócs Jánosba belerúgjon. Rémképeket lát, összeesküvéseket sejt, szerveződéseket gyanít minden mögött, amit nem ő csinálhat.  El sem tudja képzelni, hogy ha valaki kifogásolja a tetteit, nyilatkozatait, az saját értékrendje alapján is teheti, nem kell ahhoz fizetett fidesz-bérencnek lennie senkinek, hogy rájöjjön, mit is képvisel ma a Jobbiknak nevezett tábor. 

    Nem tagadhatja senki, hogy nagyon sok fiatal elvándorolt egy jobb életminőség reményében nyugatabbra. De a teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy rengeteg ember elvándorolt amiatt is, hogy a Jobbik létrejöhetett az akkori félelmetes radikalizmusával. Ezek miatt miért nem aggódik vajon Budai Lóránt? Sejtjük, hogy miért... Mert szerinte ezek nem is magyarok voltak, tehát mehettek... Csak most a néppártosodással már nem szabad kimondani, hogy kik mentek el a Jobbik létrejötte miatt...

    Budai Lóránt szíves figyelmébe ajánlom, ha már sikerült felébrednie a múltkori bejegyzésemet követően, hogy egyre többen és egyre tisztábban látják már, hogy milyen irányba terelik óvatosan a pártjukat, figyelmen kívül hagyva a szavazóbázisuk többségének akaratát, nézeteit. Mert akár tetszik, akár nem, a Jobbik egykori népszerűségét pontosan annak köszönhette, amiből ma kézzel-lábbal kihátrálni szándékozik.

neppart.jpg

    Engedjék meg azért, hogy a szavazók döntsék el, hogyan néz ki a VALÓDI néppárt, hogyan is néz ki a VALÓDI nemzeti konzultáció, mert attól még senki nem lett "valódi", hogy annak nevezte magát, vagy "valódi" köntöst öltött magára...

   Inkább a valódisággal való nagy elfoglaltságuk közepette, vessenek egy-egy pillantást a "valódi" élet által közölt "valódi" felmérések "valódi" adataira: Saját forrásukból!

afakulcsok.jpg

Ez a "valódi" jelenlegi igazság. További eget-földet rengető villanásokat kívánok!