Logikázzunk kisded módra, hogy Budai Lóránt is értse!

Az ember, amikor egy érdeklődő kisgyerekkel szeretne megértetni valamit, akkor sokkal részletesebben hajlamos magyarázni, mint egy érett, felnőtt, ítélni és megítélni képes, tájékozott embertársa esetében.

Nem vagyunk egyformák, nem azonosak a nézeteink és ezzel önmagában még nincs semmi baj. A gond ott kezdődik, amikor éretlen, gyerekes, logikátlan, felelős döntések meghozatalára még képtelen, és főként egy-egy témakör megvitatásánál nem a vita tárgyát képező, hanem elterelő gondolatok mentén "logikázva" próbálja érvényesíteni valaki a sajátunktól eltérő véleményét.

Megpróbálom levezetni:

Itt van a Jászság a maga szépségeivel és hibáival együtt. Élnek benne különböző nézetű, vallású, felfogású, képzettségű emberek, így e színes palettán természetesen helye van a Jobbiknak is az összes hívével, rajongójával és előljáró jelöltjeivel együtt. Nekünk is jutott egy pár (ön)jelöltjük. Aki olvasta Dürrenmatt "Fizikusok" című drámáját, annak nem kell elmagyaráznom, aki nem olvasta, annak elmondom, hogy ott kezdődnek a gondok, amikor valaki másnak képzeli magát, mint aki valójában. Ha Churchill felső tisztsége időszakában miniszterelnöknek vallotta, hitte magát, az nem gond. De ha ugyanebben az időszakban egy kisgyerek Churchillnek öltözött volna és úgy is viselkedett volna, akkor is látta volna mindenki a környezetében, hogy nem ő az "eredeti"...

Folytatom: Itt a Jászságban is előtérbe került egy jelölt. Név szerint a személyére még soha nem szavaztak elegendően, a mögötte álló párt logójára viszont éppen annyian, hogy visszaosztásnál bekerülhessen listák segítségével a Jászság fővárosának, Jászberénynek képviselő testületébe. Tehát a lehetőség megadatott -egyelőre városi- képviselőként viselkedni. Megadatott számára is tenni a Jászságért, de tőle a maximális teljesítmény kimerül a politikai ellenfeleinek az ócsárolásában. Mert sajátjai között, akik időnként elhiszik róla, hogy ő az, akinek hiszi magát, csak ezzel tudja a legnagyobb elismerést kivívni (mondjuk ki: ez a táborát is minősíti)...

Érdemben nem sokkal többre futotta erejéből és ötlettárából, mint a Jászság néhány községében levetíteni egy valóban értékes filmet, olykor egy-egy autóbuszmegálló szemetes állapotának megszüntetéséért közbenjárni, lefotózni egy-egy játszóteret- kétszer is-, egyszer tavasszal, egyszer meg télen és így tovább. És ezek mind szép és jó dolgok.

Az említett hősünk viszont elkezdett nagyobbat álmodni. Ezzel sincs gond önmagában. Elképzelte magát egy Országgyűlési képviselő szerepében, csak egy dolgot felejtett el és erről a környezetében senki nem tájékoztatta: ahhoz, hogy valaki betöltsön hitelesen egy szerepet, ahhoz akként is kell viselkedni. Méltósággal. Felelősen. Felnőttként. De a mi emberünk fantáziája nem produkált a mai napig többet, mint azt, hogy a vélt riválisát úton, útfélen szidja. Tudják miért? Mert ezzel szerez a legnagyobb népszerűséget saját körében. Mert például arról, hogy mivel oldaná meg a 31-es és 32-es utak tehermentesítését, csak annyi jutott eszébe, hogy átterelnék a forgalom egy részét a folyami,- és vasúti közlekedésre. Ott ahol sok településen vasút sem épült és ott, ahol a Teremtő egy Zagyva méretű kis folyót hagyott jóvá a térképen.

Szóval: ennek az embernek mindenről és mindenkiről Pócs János Képviselő úr jut eszébe. Amikor Pócs János tiszteletét teszi Jászberény városi tanácsülésén, akkor ennek az embernek nem az jut eszébe, hogy érdemben, valós jászsági gondokra összeírt javaslataival álljon elő, hanem az, hogy kisgyerekként egy nála sokkal nagyobb kaliberű és hatáskörű személynekaz egészségi állapota felől érdeklődjön gúnyosan. Aztán egy erről készült videót megosztva, pár napon belül azzal büszkélkedik, hogy több, mint 14 ezren nézték meg. És a nézettségből arra következtet, hogy a videóanyagot megtekintők mind rá fognak szavazni. A Budai Lóránt logikája szerint ma Magyarországon még mindig Gyurcsány lenne a miniszterelnök, mert az ő őszödi beszédét 4 millióan hallgatták meg.

Kedves Jobbikos honfitársaim! Senki nem képes felhívni a Lóránt figyelmét, hogy gördítse lennebb a közösségi oldalán a közzétett videóit? Mert ha nem Pócs Jánosról, vagy egy teljes nemzet által elismert filmről van szó, akkor az ő személyére 291 ember volt kiváncsi március 19-én, 390 ember nézegette március 18-án, 464 nézője volt március 17-én és így tovább...

Közzétesz egy blamáló, gyerekes megnyilvánulását visszaadó videót és azt hiszi, hogy a felette sajnálkozó nézők az ő hívei...

17424836_643430542529952_39598961572277882_n.jpg

Mások népszerűségének mellékvizein, neves művészek alkotásainak szelét kifogva vitorláiba próbálja elhitetni környezetével, hogy ő egy nagyobb kaliberű ember, mint aki valójában.

És ha egy "magamfajta" amatőr, "névtelen" "senki" ezt szóvá teszi, akkor ezt betegesen úgy állítja be, mintha "össztűzet" mérne rá az ellenfél médiabirodalma... És ez az ember hiszi azt, hogy megérett a Jászság Országgyűlési képviseletére, miközben a magamfajta -olvasást is szerető - hétköznapi senkinek, ha már olvasásra is buzdít Lóránt a bejegyzéseiben, csak egy Szabó Lőrinc idézet jut eszembe, valahányszor Budai Lórántra gondolok:

"Nagyon szegény, ki büszkeségét/ Más érdeméből lopja ki,/ s ripacsként a mellét veri/ azért, ami helyette érték."

Vannak aranyköpések, kedves Jobbikos honfitársaim, mint például:

" A könyv sokkal több, mint a borítója", vagy "A színház több, mint a taps a végén!"

Tetszenek érteni? Mert annyiszor mondom el, ahányszor kell, ha nem értik!