Ahogy a Jobbik képzelte... Jászapátin (is)

A Jobbik Jászapáti Alapszervezetének fontossági sorrendjében borulások történtek. Valahogy fentebb került a fontossági listájukon az olvasás ösztönzése, mint a gárdás egyenruhában történő sorakozások riasztó lényege. Nem tudjuk, mi ébresztette rá a Jobbik Jászapáti Alapszervezetét arra, hogy az embernek több haszna származik a tájékozódásból, mint a tájékozatlanok masírozásából, de most nem is ez a fontos.

A Jobbik Jászapát Alapszervezetének közismert, Jászapáti városában lakó előljárója, Budai Lóránt gondolt egyet és ahogyan nyitott könyv az egész élete, úgy Ő maga is nyitott könyvet vett kezébe és olvasásra ösztönöz egy közösségi oldalon megosztott képe kíséretében itt:

17426227_643694512503555_4642466053476475855_n.jpg

Könyvvel a kezében buzdít olvasásra Budai:

"Aki könyvet olvas, kezdetnek éppúgy hajlandó eltársalogni az időjárásról, mint akárki más, de innen általában tovább is tud lépni."

Minden megosztást köszönök!"

Tovább szelídülnek a jobbikosok -gondolom magamban- belátva, hogy a kiskutyusok simogatását követően már a könyvekig, az olvasásig is eljutottak. Kétségtelenül fejlődésről tanúskodik ez az irány. Azt még mindig nehezen értem, hogy akit olvasásra ösztönöznek, az miért kell az olvasnivalójától megváljon, miért ösztönzik ugyanakkor a könyveinek a felajánlására? De bizonyára ez is olyan jobbikos logika, amelyet a magunkfajta átlagember nem ért... A második felmerülő kérdés, hogy milyen logika alapján gondolja bárki is, illetve hogyan veszi a bátorságot  aljas szenzációhajhászok mintájára álságos módon, hogy egy olyan intézmény nevében hirdessen "áljótékonykodást", amilyen a Városi Könyvtár, akikkel semmilyen egyeztetést nem folytatott, akitől sem megbízást, sem felkérést nem kapott egy ilyen akciójára. A harmadik felmerülő kérdés az, hogy miként veszi a bátorságot ez a minősíthetetlen szenzációhajhász  képviselő, hogy egy előző, provokatív videójának megtekintői számát a saját szavazótáborának tekintse, ahol Pócs János népszerűsége miatt volt annyi látogatója, miközben például a szóban forgó szenzásciós kulturális akciójának -akár egy világsztár- a végére odaírva, hogy "minden megosztást köszönök", SZEMBESÜLNIE KELLENE A SAJÁT SZAVAZÓTÁBORÁNAK A VALÓS LÉTSZÁMÁVAL: 18 MEGOSZTÁS! Nagyjából ekkorát produkál, ha nem sikeres emberek filmjeit népszerűsíti, vagy nem népszerű embereket ócsárol.

Természetesen az érintett Intézmény, akinek nevében ismét önjelöltekként akciózott a Jobbik, azonnal reagált.

17410224_1474388989260117_1956320546_n.png

Mi pedig javasoljuk, hogy ha már a Könyvtár elboldogul a jobbikos akció nélkül is, akkor a Jobbik a jászapáti szervezeti irodájában nyisson egy olvasószobát a kiszuperált, fölöslegessé vált Marx-Engels-Lenin összes kötetéből, mert általában ilyenek szoktak "feleslegessé" válni... Ha pedig valóban jót akarnak a városi Könyvtárnak, vagy egyáltalán Jászapáti városának, kérjenek Simicskától egymilliárdot valós, értékes és nem felesleges dolgokból összetákolt projektekre. Elképzelhetőnek tartom, hogy azt minden normális városvezetés örömmel fogadná...

Volt egy Alexandru Lapusneanu, román (moldvai) fejedelem az 1500-as évek közepén, aki arról a mondatáról vált hressé, hogy "Ha ti nem akartok engem, ÉN AKARLAK TITEKET!"

Nagyjából ez a kép kezd körvonalazódni a Jobbikról. A Jászságban is... Mint mindenütt...