Hogy mondják franciául azt, amivé vált a Jobbik? L’ecsó...

   Mindig voltak olyanok, akik szerettek labirintusokat építeni. Tudták, hogy óriási igény van a tévelygésre, nagy tömegek szeretnek tévelyegni labirintusokban.. A Jobbik  Magyarországért Mozgalom mindkét területen jeleskedik újabban: egyszerre épít labirintusokat naponta változó, követhetetlen megmozdulásaival és egyszerre tévelyeg saját építményeiben. A hívek, szimpatizánsok pedig csak kapkodják a fejüket. Ember legyen a talpán, aki követni tudja mindazt, ami a Jobbik berkein belül és a Jobbik körül zajlik mostanában.

   A látható felszín és a mélység valósága között egyre nagyobb az ellentmondás... Mert felszínesen egy emberközpontú, cuki, "minden magyar embert képviselő képviselni akaró" csapatként szeretnék lenyeletni velünk azt, ami egyre hihetetlenebb.

minden_magyar.jpg

   De vizsgáljuk meg alaposabban, hogy mi is történik valójában?

  Az egykori -gárdamellényes- Vona Gábornak nyoma veszett valahol egy labirintusban. Megjelent helyette a hasonmása, akinek semmi köze nincs ahhoz a Vona Gáborhoz, aki még 2010-ben Szolnokon és a Jászságban Morvai Krisztinával közösen osztotta a nemzeti észt és értékrendet. Akkoriban még Simicska és a "simicska félék" ördögtől származók voltak. A mai Vona Gabi híd szeretne lenni jobb és baloldal között, ma már meghaladottnak látja a jobb,- és baloldaliságot, ma már egységet teremtene, ráadásul nemzetit, azokkal, akiket éveken át hazaárulózott naponta... Az most mellékes, hogy éppen annak a pénzén valósítaná meg álmait, akit évekkel ezelőtt még elszámoltatott volna. Néplélekről és nemzettudatról elmélkedik, hogy láthassa, értelmezhesse a nép egyszerűbbik (nem feltétlenül jobbik) rétege is: "nem is olyan buta fiú ez a Vona Gábor!"

   Ha valaki ezelőtt 6-8 évvel azt mondta volna, hogy Vona az RTL klub stúdiójában, vagy Kálmán Olgával éppen a Hír Tv stúdiójában (!!!!) fog a jövőnkről vizionálni, azzal bármelyik elkötelezett jobbikos feltörölte volna a padlót. De ma már más szelek fújnak. Maradtak "jobbikosok", akik ehhez a cukisodáshoz asszisztálnak (ők többnyire már politikából kapnak igen szép fizetéseket, tiszteletdíjakat) ... és maradtak régi elveikhez hűek is, akik elszivárognak a pártból. Az elszivárgással nem is lenne baja Vonának, csak az okoz számára nem kevés fejfájást, hogy nem szótlanul szokták elhagyni a nagyobb nevek a megújuló cukipártját.

   Novák Elődöt elveihez való hűsége radikalizmusa miatt mellékvágányra parkolták. Néha kiosztja a régi bajtársaknak hitt köpönygforgató pártkatonákat, de az ő szava már olyan a (megmaradt jobbikos) köztudatban, mint durva kapitalizmusban a proletárgyereké: nem oszt, nem szoroz.

   Van itt azonban egyéb ürülék is a Jobbik palacsintájában: Egyrészt a Jobbik Vona Gábor legújabb pálfordulásait követően saját - még megmaradt- belső emberei, bizalmasai fordulnak szembe Vonával, érzékeltetve egyre hangosabban, hogy amit művel cukisodása közben, az már vállalhatatlan minden józan, magyar érzelmű ember számára. Olvasom, hogy Sarkadi Attilánál, a párt pomázi előljárójánál elszakadt a cukicérna:

   „Ma már nincs napirenden az elszakított magyarság ügye; a magyar nemzet, a keresztény Európa védelme; a kettős kereszt–állítás; rovásírásunk visszavezetése a köztudatba; nemzeti hagyományainkra való emlékezés; hallani sem lehet az ’Attila unokái vagyunk’ programról. Van a magyarság érdeke helyett ’A NÉP pártján’; ’a jogállamiság védelme’ és a létező legmélyebb lövészárkok ásása” – így fakadt ki Sarkadi a jelenlegi cukihangulat ellen egy közösségi oldalon közzétett közleményében, amelyben félreérthetetlenül tudatja mindenkivel lemondását, kivonulását a pártból.

   Borbély Zsolt Attila, a Jobbik egykori nemzetpolitikai kabinetvezetője is kifakadt a jelenlegi jobbikos vállalhatatlan megnyilvánulásokra. Borbélynak azonban lett időközben egy bűne, ami pár évvel ezelőtt még erénye, vagy büszkesége lehetett... Ő egy erdélyi, határon túli magyar ember. Jött is a még megmaradt jobbikos táborból a nemzet egységét ösztönző, bölcs, bátor hozzászólás. Szotyori-Lázár Zoltán, szolnoki jobbikos vezető akkorát mondott a Szávay jobbikos képviselő úr facebook oldalán, hogy a magyar emberek jelentős része, a határon túli testvéreink teljességével együtt felhördültek:

szotyor-800x338.jpg

   Szotyori-Lázár szerint az az erdélyi magyarság, amelyik életveszélyes, mostoha, emberkínzó, szinte élhetetlen román körülmények között is megőrizte évtizedeken át magyarságát és nemzeti öntudatát, megvehető egy marék üveggyönggyel. Csak azért, mert gerinces emberekként a székelyek, erdélyi magyarok nem veszik be ezt az új cukimaszlagot, amit a Jobbik maradéka képvisel. Szotyori, ha így folytatja, túltesz majd Gyurcsány Ferencen is, ami a határon túli magyarokról megfogalmazott véleményeket illeti... MOST MÁR TUDJUK! A JELENLEGI JOBBIKNAK MINDENKI AGYMOSOTT, AKI ELLENTMOND JELENLEGI ÁMOKFUTÁSUKNAK!   Ez van, ezzé lett a Jobbik. Természetesen a Szotyori-féle aranyköpésre a válasz sem késlekedett:

szavay_szotyori_szegyen.jpg

   Már nem az a kérdés, hogy elindult-e a Jobbik egy lejtőn, vagy nem... A kérdés az, hogy meg tud-e állni valahol e mélyrepülési folyamatban, vagy engedi magát lesodródni a nullára és eltűnni végleg a saját labirintusában? Nagy haszonnal járna, ha még időben tisztázná a Jobbik "elitje", hogy mennyit képes elviselni a valóságból. Mert a valóság ma Magyarországon a Jobbik iránt már rég nem az, amit a Simicska Lajos által biztosított felületeken kozmetikázva mutatnak, vagy szeretnének mutatni.

   Még van egy nagyon érdekes jelenség a Jobbik berkein belül, amit valahogy nem akarnak észrevenni az elemzők: Ha egy párt alelnöke, mint Toroczkai, diszkriminál egy vallást és mecsetépítést tiltó rendeletet vezet be az általa vezetett településen, a pártja viszont -élén a cuki elnökkel- eítéli ezt az intézkedést és ezzel ellenkező intézkedéseket ígér kormányra kerülésük esetén, akkor általában ilyenkor a különböző nézeteket valló vezetők útjai elválnak egymástól. A legújabb CEU körüli mizéria sem azonos véleményeket préselt ki az elnökből és az alelnökből. Toroczkai most is hozta a formáját és olyan bejegyzést tett közzé facebook oldalán, amiből messziről sugárzik, hogy szívesen hagyja figyelmen kívül a törvényeket, a jogállamiságot és az alkotmányosságot. Mindeközben Vona oltogatja hivatalos állásfoglalásaival, nyilatkozataival a tüzeket, hogy ők nem is így gondolják, a Toroczkai álláspontja csak "magánvélemény", míg az ő közleménye a párt hivatalos álláspontját tükrözi... Lassan körvonalazódik, hogy Toroczkai alelnök véleménye vállalhatatlanná kezd válni a Jobbik "hivatalos", kifelé mutatott értékrendje alapján. Mégis szükség van rá párton belül, mert ő élteti még a reményt azokban a szavazókban, akik számára a jogállamiság értelmetlen és akik számára például a roma származású emberek nem egyenrangú magyar állampolgárok. Meggyőződésem, hogy Vona Gábor pontosan tudja és érti is a pártján belüli táborok értékrendbeli megosztottságát. Nyilván azt is tudja, hogy a Jobbik néppártosodása nem más, mint szemfényvesztés. Még egy ideig működhet az, hogy Vona csalogatja a békésebb, polgáribb bázist, míg Toroczkai kommunikál a keményebb maggal... de ezek előbb-utóbb egymásnak fognak esni, sorra fognak előlépni a Sarkadi Attilához hasonló, jogosan elégedetlen, elveik mellett mindvégig kitartó tagok, vezetők és egyre több lesz a botrány a Jobbik körül, mert az elégedetlen emberek, a távozni akaró emberek el-elmondják, hogy mik a sérelmeik. Hiteles forrásból érkeznek hírek arról, hogy készülőben van valami. Suttogva bár, de egyre több jobbikos, vagy jobbik-szimpatizáns beszél arról, hogy az elégedetlenek növekvő tábora nyilvánosságra készül hozni olyan féltve rejtett, titkolt információkat, amelyek a Jobbik végének kezdetét jelentenék.

   Emlékszem, 2010-ben Vona Gábor azzal poénkodott rendezvényeken, interjúkban, hogy a magyarok kétharmada jobbikos, csak még nem tudja... Elnök úrnak szembesülnie kellett azzal, hogy a magyarok kétharmada nem jobbikos, sőt... egyharmada sem az. Ezért gondolt egy nagyot és elhatározta, hogy akkor ő farag majd polgári, néppártosodó alakulatot a félkatonaira tervezett pártjából. Csakhogy ez nem olyan egyszerű. Mert ameddig egyenruhákba öltöztek, egyformáknak tűntek... Mert az egyenruha nem más, mint egyenlőségjel a senkik és a valakik között... Mindent eltakar... Az öltöny-nyakkendő viselete azonban már sokat elárul az esetleges eltérésekről. A fehér inges, nyakkendőt viselő embertől kicsit többet vár el a társadalom, mint a bakancsokban menetelő sereg bármelyik tagjától.

   Szóval ezen az úton halad ma a Jobbik. Egyre magányosabbak. Mert hazugságra épül minden "hivatalos" üzenetük és még egy koromsötét börtöncella sem tud annyira magányossá tenni, mint a hazugság.

   Mindaz, amit jelenleg kavargatnak a "politikai konyhájuk edényeiben" csak egy szóval írható le érthetően: LECSÓ.

   Kérdés, hogy 2018-ban hány magyar ember kér majd belőle.

lecso.jpg