Kérem, ébressze fel valaki Budai Lórántot!

     Ki ne emlékezne még a 2010 április 11-i választásokra, amikor megtudtuk, hogy a Jobbik, mint a "semmiből", a "nulláról induló párt közel egymillió szavazatot szerzett" és ezt csakis a "nemzeti áttörés napjaként" lehet majd emlegetni a jövőben... így vélekedett akkor a Jobbik akkori és jelenlegi elnöke. Valóban egy látványos méretűre nőtt tömeg sorakozott fel a nulláról induló - hangzatos szónoklatokat elsütő - igazság bajnokainak látszatát keltő új arcok mögé. Akkor, a választások friss eredményeinek mámoros hangulatában Vona Gábor azt állította, hogy "végképp véget ért az elmúlt húsz év!"... és voltak, akik hitték is azt, amit az elnök úr mond... Talán még maga Vona Gábor is hitte... Voltak fiatalok, tele erővel, tenni akarással, hittel, lendülettel, optimizmustól fűtötten, akik azt gondolták, hogy másnaptól a Kánaán földjének gondtalan virágmezején ébrednek, hitték, hogy valóban "végképp véget ért az elmúlt húsz év". Akkor még nem volt parlamenti pártként ismert politikai múltjuk, magatartásuk, helyezkedési stílusuk, cselekedetük és döntésük a jobbikosoknak, csak jövőképük volt és az is csak mindössze ígéretek, ötletek és javaslatok szintjén. Nem volt, amire hivatkozva rálegyinthetett volna a Jobbikra egy "szebb jövőben" hinni hajlamos, optimista, hazáját szerető (így utólag belátható, hogy megvezetett) fiatal.

 

    No de azóta közel hét év elteltével már bátrabban kijelenthető, hogy nem ért véget majdnem semmi abból, amihez az előbbi húsz évben hozzászoktunk, csak más szereplők (jobbikosok) kerültek helyzetbe, míg páran (SZDSZ, MDF) háttérbe szorultak, vagy teljesen eltávolodtak a húsosfazéktól.

graf_ikon.jpg

 

   A Jobbik hangosan hirdeti annak a demokráciának a mintáját, amiben saját vallomása szerint hisz, amilyent alkalmazni szeretne: Szerintük az a demokrácia, ahol az érvényesülésnek nem politikai lojalitás, vagy korrupció az alapja, hanem a tudás, a tehetség és a szorgalom. Szerintem is...

   

   Ebből a szempontból kétségtelen, hogy a Jobbik egy kicsivel demokratikusabb, mint az az elit, aki a legfrissebb hírek szerint több, mint 100 milliárd Ft elszámolásával van elég nagy bajban a 4-es Metró kapcsán (illik tudni, hogy nem a Fideszről van szó). De azért a hirdetett és az alkalmazott demokrácia mértéke és minősége között a Jobbiknál is óriási különbségek vannak. Hát ez az egyik oka annak, hogy jászsági polgárként kérem, hogy valaki ébressze már fel az itteni leghangosabb jobbikos képviselőt, Budai Lórántot, mert egyre valószínűbb, hogy álmában beszél. Ha ébren lenne, tudomása lenne a saját portájukon belül zajló ügyekről és nem is merem feltételezni, hogy az a felülmúlhatatlan igazságérzet, ami benne lüktet, nem arra késztetné, hogy előbb a saját portáján (pártján) belül tegyen rendet:

 

- Itt például arról olvashattunk, hogy az EU csalás elleni hivatala milyen vizsgálatokat folytatott egy jobbikos EP képviselő ellen, gyakornokok fiktív foglalkoztatása miatt.

- Hallhattunk, olvashattunk arról, hogy a Vona elnök úr, valamint a Volner alelnök úr rokonai, feleségeik is a Jobbiktól kaptak megbízásokat.

- Egy oknyomozó újságírók által összeállított cikksorozatban (itt olvasható) pedig a következő következtetéseket vonhatjuk le:

1. M.T. autószerelő, aki több, mint egy évtizede autókat javít családi vállalkozáson belül, hirtelen elkezd érteni a politikához és sok millió Ft-ért készít politikai tanulmányokat a Jobbiknak.

2. Tudomást szerzünk egy F. nevű emberről, aki köztudottan a Jobbik kulcsfontosságú háttérembere. (Ő lehet a Jobbik simicskája, vagy mészárosa... hogy hűek maradjunk nyelvezetükhöz).

3. " F. ismerőseit és barátait lényegében közpénzből fizette ki a Jobbik, ugyanis a párt szinte kizárólag állami forrásból gazdálkodik az utóbbi évek hivatalos beszámolói és állami számvevőszéki vizsgálata alapján. A Jobbik legfrissebb beszámolója szerint 2014-ben például összesen 1,11 milliárd forint bevétele volt a pártnak, amelyből 1,06 milliárd volt az állami támogatás." Ha már mély álmából dörzsölgeti szemeit Budai Lóránt és kezd éberebb állapotba kerülni, szeretnénk csak halkan súgni neki, hogy az "állami támogatás" a mi befizetett adóforintjainkból kerül az ők számlájukra, tehát nem a mama küldi futárral a konyhapénzből ezeket az összegeket.

4. "a Jobbik frakció és a pártalapítvány összesen közel kétmilliárd forintot költött el 2010-től mostanáig (2015-ig sz.m.), amelyből több mint 520 millió forint, az összes kiadás 28 százaléka olyan cégekhez került, amelyeknek már akkor is tulajdonosa volt F. vagy azóta lett az.

5.  ezt egy kis videóval illusztrálta is az illető oldal, íme:

VIDEO

 

6. A Jobbik sem idegenkedik, hogy egyik tanulmányt a másik után írassa baráti,- rokoni cégekkel, így egy 20 oldalas, "Nagy-Britannia uniós tagságának aktuális kérdései" tárgyú elemzésért ötmillió forintot fizettek, oldalanként tehát 250 ezerbe került ez a zseniális, terjedelmes tanulmány de ugyanígy ötmilliót fizetett a Jobbik a kapitalizmuskritikáról vagy a hibrid hadviselésről szóló tanulmányért is. Ilyen és hasonló megbízatások jutottak olyan cégekhez is, amelyeknek a politikához nem volt közük azelőtt, de tulajdonosai annak a bizonyos  F. baráti és ismerősi köréhez tartoztak.

 

7. Olvashatunk többek között egy akkoriban 20 éves P.R.-ről, aki 2010-ben alapítja a White Heaven Kft-t (valóban mennyei lehet így élni) és annak ellenére, hogy akkori tevékenységi körei közé a közúti áruszállítás, futárpostai tevékenység és gépek, tárgyi eszközök kölcsönzése tartozott, mégis mennyei rendelést kapott ez a cég a Jobbiktól. Nem is egyet, hanem kettőt. Összesen 4,4 millió Ft-ért. Mert mi sem természetesebb annál, hogy egy 20 éves, futárszolgálatra, áruszállításra vállalkozó fiatal teljesen otthonosan mozog az európai radikális trend és az izlandi válságkezelés területein. Mivel ezekkel a témákkal kapcsolatos tanulmányokért kapott sok millió Ft-ot. Az igazat megvallva, azért nem is tudott ez a fiatalosan mennyei cég hosszabban mesélni a radikális trendekről, így 16 oldal után teljesen kifogyott a mondanivalóból. De ez a 16 oldal is megért a Jobbiknak 3,3 millió Ft-ot. Hiszen nem a sajátjukból adták, hanem az enyémből és a kedves olvasókéból, amit valamilyen adó formájában befizettünk. 

 

Ébresztőnek egyelőre mára elegendő ennyi, de hamarosan folytatom, amikor már vélhetően teljesen éber állapotában üzenhetek Budai Lórántnak.